دانشگاه بناب یکی از شش دانشگاه دولتی استان آذربایجان شرقی است که در شهری که مردمانش را با کار، تلاش، صنعت و فرزانگی می شناسند تاسیس شده است. موقعیت استراتژیک قرارگیری دانشگاه بناب در مسیر مواصلاتی آزاد راه آذربایجان-کردستان و همچنین به عنوان تنها دانشگاه شمالغرب کشور در همسایگی با دریاچه ارومیه، جایگاه ویژهای به دانشگاه بناب بخشیده است.
دانشگاه بناب در شهر حوزه و دانشگاه قرار گرفته، شهری که علاوه بر داشتن تاریخ، فرهنگ کهن و آثار باستانی مختلف همچون مساجد تاریخی مهرآباد، اسماعیل بیگ، چندین مسجد دیگر، پل پنج چشمه و ... مهد عالمان دینی و دانشمندان بزرگ بوده است. شهری که علاوه بر داشتن تمام مراکز دانشگاهی، بدلیل داشتن حوزه علمیه بناب بسیار توانمند و تاثیر گذار در کشور، به قم آذربایجان مشهور است که عالمان بزرگ دینی در این حوزه تربیت یافته اند. علاوه بر افتخارات علمی، فرهنگی و اجتماعی، از دیرباز بناب به عنوان مرکز تجاری جنوب آذربایجان مطرح بوده و با داشتن بازارهای سرپوشیده مختلف، بعد از تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده آذربایجان، جایگاه ویژه ای را درتجارت و کسب و کار به خود اختصاص داده است. قطب فرش، قطب خشکبار، قطب فولاد کشور، تولید نزدیک به 20 درصد از کل فولاد کشور در بناب و همچنین قطب صنایع تبدیلی در کشمش و صادرات به بیش از 40 کشور دنیا از افتخارات شهرستان بناب می باشد. این بستر و نیاز به علم و فرزانگی و پاسخ گویی به نیازهای این شهر پرآوازه در منطقه و در راستای نیل به اهداف متعالی علم و فرهنگ، دانشگاه سراسری بناب و دانشگاه آزاد اسلامی بناب جزو اولین دانشگاه های دولتی و آزاد بودند که بعد از مرکز استان، در شهرستان ها تاسیس گردیدند. در سال 1374 با حمایت مسئولین شهرستان، آموزشکده فنی و مهندسی بناب وابسته به دانشگاه تبریز با یک رشته تحصیلی کاردانی برق-الکترونیک و 46 دانشجو در سایت چهار و نیم هکتاری کنونی دانشگاه آغاز به کار نمود. با گسترش رشته ها و دوره های مختلف آموزش عالی در دانشگاه بناب و برای تبدیل شدن دانشگاه بناب به عنوان مهمترین دانشگاه جنوب آذربایجان، زمین 40 هکتاری جدید در سال 1394 با امضای تفاهم نامه همکاری وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر محترم جهاد کشاورزی به زمین های دانشگاه بناب اضافه شد و طرح جامع دانشگاه بناب تدوین و عملیاتی گردید.
در حال حاضر و در آغاز سال 1403، دانشگاه بناب دارای چهار دانشکده، شامل دانشکدههای فنی و مهندسی، علوم پایه، فناوری های بین رشته ای و هنر و معماری میباشد که در مقاطع کارشناسی (18 کد رشته)، کارشناسی ارشد (20 کد رشته) و دکتری (3 کدرشته) دانشجو میپذیرد. اکنون، دانشگاه بناب دارای 102 عضو هیات علمی میباشد که همه این اساتید فارغ التحصیل از دانشگاه های معتبر داخل و خارج از کشور بوده و حدود 10 درصد از این اساتید، جزو دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر جهان هستند و همیشه نماینده ای به عنوان استاد برگزیده کشوری و استانی دارند. در حال حاضر، بیش از 3000 دانشجو در مقاطع مختلف در دانشگاه بناب در حال تحصیل هستند. این دانشگاه در سال 1402 مجوز بین المللی شدن را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران دریافت نمود و در این راستا با بیش از 10 کشور دنیا تفاهم نامه همکاری در زمینه های مختلف تبادل استاد و دانشجو عقد نمود و اجرای طرح های پژوهشی بین المللی و جذب دانشجویان بین المللی را در دستور کار خود دارد.
دانشگاه بناب دارای امکانات علمی، رفاهی و فرهنگی ویژهای از جمله آزمایشگاه ها، کارگاههای مجهز و مدرن، کلاس های مجهز به سیستم های بروز، کتابخانه مرکزی مدرن، خوابگاههای مجهز، سالن های همایش و سالن های ورزشی است. از نظر رتبه بندی موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و در بین دانشگاه های جامع در رتبه 41 کشور قرار گرفته است. همچنین این دانشگاه توانسته در بین دانشگاه های پراستناد دنیا قرار گیرد. همچنین از نظر مقالات منتشر شده در مجلات با کیفیت بین المللی، دانشگاه بناب در سال 1402 در رتبه 2 کشوری قرار گرفت. مطمئنا موجودیت کنونی دانشگاه بناب در سایه زحمات همه مسئولین، مدیران کنونی و سابق دانشگاه، تلاش های بی وقفه اعضای محترم هیات علمی، یاوران علمی و دانشجویان عزیزمان حاصل شده است و امید است دانشگاه بناب با تربیت نیروهایی مومن، متخصص، دانشمند، همیشه "مظهر علم، تلاش و بالندگی" برای ایران عزیزمان و استان پرافتخارمان باشد.
تاریخ شروع دریافت مقاله
1403/03/01آخرین مهلت ارسال مقاله
1403/09/15 14 روزاعلام نتایج نهایی داوری مقالات
1403/09/18 17 روزتاریخ برگزاری کنفرانس
1403/09/28 27 روز